Home » Fitness schema op maat laten maken

Fitness schema op maat laten maken

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen gezonder aan het eten en leven. Hier hoort meer sport en beweging natuurlijk ook bij. Zeker in de eerste maand van het jaar gaan meer mensen naar de sportschool en willen ze er weer helemaal tegen aan gaan.

Toch is het zonde als je na een aantal maanden of zelfs weken al weer stopt omdat je niet tevreden bent met de resultaten. Een van de redenen dat mensen vroegtijdig afhaken is dat ze maar wat losse oefeningen doen in de sportschool en eigenlijk niet goed weten waar ze mee bezig zijn. Het is daarom aan te raden een geschikt fitness schema te vinden die jouw doelen kan versterken. Ieder mens is namelijk anders en heeft andere doelen en wensen. Het is daarom het beste om een schema op maat te laten maken en dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Gelukkig zijn er een aantal partijen die fitness schema’s op maat maken aan de hand van jouw doelen en wensen. Maar ook voor andere sporten, zoals hardlopen, fietsen of conditie trainingen zijn er schema’s op maat verkrijgbaar. Kijk eens op trainingsschema.com voor alle mogelijkheden op het gebied van een fitness schema op maat. Laat een berichtje achter en je zult vaak binnen één werkdag al reactie krijgen.

Je vindt ook een hoop gratis schema’s voor fitness en krachttraining. Wil je je bijvoorbeeld meer richten op het krijgen van kracht (powerliften) of meer op je uiterlijk (bodybuilden) voor iedere wens en spiergroep is er een hoop informatie en gratis schema’s te vinden.

Kies voor spiermassa aankomen of afvallen, niet beide tegelijk

Wanneer je veel met sport en beweging bezig bent, zul je waarschijnlijk wel weten dat gezonde voeding erg belangrijk is. Als je niet de juiste voedingsmiddelen in de juiste verhoudingen binnenkrijgt zul je ook niet de resultaten behalen die je voor ogen hebt. Voeding en sport zijn erg afhankelijk van elkaar. Meer spieren opbouwen en afvallen is tegelijkertijd onmogelijk. Wanneer je wilt afvallen heb je namelijk een energie te kort nodig en wanneer je spiermassa wilt aankomen heb je juist een energie overschot nodig. Kies daarom eerst één doel, bijvoorbeeld meer spiermassa creëren en focus je daarna op het afvallen. Op die manier zie je de behaalde resultaten onder je vetlaag verschijnen. Dit noemen ze ook wel cutten in de fitness wereld. Afhankelijk van wat jouw dagelijkse energiebehoefte is kun je bepalen hoeveel calorieën jij dagelijks kunt eten en drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *