Home » Een frozen shoulder: een behandeling is absoluut nodig

Een frozen shoulder: een behandeling is absoluut nodig

Veel mensen herkennen de klachten van een frozen shoulder door veel schouderpijn, stijfheid, pijnscheuten tijdens onverwachte bewegingen en slechte beweegbaarheid van de arm. Herken jij deze klachten? Dan is er een grote kans dat je een frozen shoulder hebt maar niets is zeker. Daarom is een echografie altijd nodig, voordat je 100% zeker weet dat je een frozen shoulder hebt. Je wilt natuurlijk niet behandeld worden voor een frozen shoulder en het blijkt dat dat uiteindelijk niet het probleem is. Daarom is een echografie altijd aan te raden.

Wat is een frozen shoulder?

Er wordt veel over gesproken en gespeculeerd maar wat is een frozen shoulder nou eigenlijk? Het is een ontsteking in het gewrichtskapel van de schouder. De klacht komt meestal voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar. De kenmerken van een frozen shoulder zijn met name de bewegingsbeperking door de bevriezing van de schouder en de constante pijn. Het herstel van een frozen shoulder kan lang duren omdat de lengte van de gewrichtsbanden en kapsel weer terug moet komen en de banden weer soepel moeten worden. Doordat de banden weer soepel worden en het gewricht niet meer bevriest, kan de schouder uiteindelijk weer vrij bewegen.

De behandeling voor een frozen shoulder

Wanneer er uit een echografie blijkt dat het daadwerkelijk om een frozen shoulder gaat dan is een behandeling absoluut nodig. Een frozen shoulder is namelijk een klacht die veel problemen veroorzaakt in het dagelijks leven zoals moeite met stofzuigen, werken of sporten. Een effectieve behandeling van een gespecialiseerde orthopeed en de echografist. Een effectieve behandeling zal ervoor zorgen dat de pijn minder wordt en de dagelijkse taken weer gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden. Door de pijn die steeds minder wordt, zal je deze behandeling als prettig ervaren en blij zijn met de stap om een behandeling aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *